Overweegt u dakisolatie in Haacht? Op deze pagina leggen wij u uit waarom dit een goede investering in uw pand is. Maar laten we eerst kennismaken. Wij zijn een groot netwerk van verschillende firma’s werkzaam door heel Vlaanderen. Via onze website kunt u een offerteaanvraag doen voor dakisolatie. Met slechts één aanvraag bereikt u meerdere, geïnteresseerde firma’s die in uw streek hellende en platte daken van isolatie voorzien. Het invullen van het offerteformulier kost slechts 2 minuten van uw tijd, maar u kunt veel geld besparen op de kosten van uw dakisolatie.

Door het vergelijken van de binnengekomen offertes bespaart u doorgaan tot ongeveer 40% ten opzichte van iemand die geen prijzen vergelijkt. Dat is veel geld voor andere leuke dingen!

dakisolatie Haacht

Bespaar op de kosten van uw dakisolatie in Haacht!

Vraag met 1 offerteaanvraag gratis en geheel vrijblijvend meerdere prijsoffertes aan van firma’s werkzaam in uw streek. Vergelijk de prijzen en kies het aanbod dat het beste bij u past!

Wat kunt u op deze pagina vinden:

Voordelen van dakisolatie

Uw dak isoleren is een goed doordachte investering. Buiten het feit dat tegen 2020 elk dak moet geïsoleerd zijn, zoals ook in Haacht, is het sowieso een investering die zich terugbetaalt. Hebben we het enkel over een dakisolatie, dan moet je weten dat er tot 30% warmte verloren gaat langs uw dak. Door het dak te isoleren creëert u een win-win situatie. een niet geïsoleerd dak levert een hoge energiefactuur op. Met andere woorden: de investering die u doet door uw dak te isoleren voelt u in uw energiefactuur. Als de ruimte onder uw dak niet gebruikt wordt als extra kamer, is het ook verstandig om uw zoldervloer te isoleren. Buiten de terugverdientijd, moet u ook weten dat er diverse isolatiepremies op u wachten. We komen hier later op terug.

Manieren om een dak te isoleren

Er zijn uiteraard verschillende manieren om een dakisolatie te laten doen. Vooreerst hangt het er van af of u een hellend dak heeft, of een plat dak. In Haacht komen veel platte daken voor. Een dakisolatie voor een plat dak kan u laten uitvoeren op een “warm dak” of een “koud dak”. Natuurlijk komen er in Haacht heus wel hellende daken voor. Ook hier kan u opteren voor een isolatie te laten plaatsen aan de binnenzijde, of aan de buitenzijde van het dak. Hieronder kan u lezen wat de mogelijkheden zijn en de voor- en de nadelen van elke keuze.
dak isoleren Haacht

Dakisolatie op de binnenzijde van een hellend dak

Het laten plaatsen van een dakisolatie langs de binnenzijde is de meest voorkomende vorm. De redenen (en daarbij de voordelen) zijn dat ten eerste de prijzen lager ligger dan isoleren langs de buitenzijde, en ten tweede dat deze vorm van dakisolatie het meest eenvoudige is uit te voeren. In vele gevallen in Haacht zal er glaswol of rotswol tussen de kepers aangebracht worden. Een meest voorkomende fout is, dat de glas- of rotswol onvoldoende aansluit op de kepers. Er mag geen ruimte zijn tussen isolatie en de kepers! Ook de dikte van de glas- of rotswol is belangrijk. Er moet voor gezorgd worden dat de dikte van de isolatie even dik is dan de diepte van de kepers. We spreken over een dikte van 10 tot 20 centimeter. Een andere mogelijkheid is om uw dak langs binnen te isoleren door gebruik tot te maken van isolatieplaten. Deze worden vakkundig geplaatst op de kepers. Hebt u te maken met scheurtjes en gaten, dan is het PUR-schuim een goede oplossing. De gaten zullen op korte tijd gedicht worden, en vocht en wind heeft veel minder kans om binnen te dringen.

Dakisolatie op de buitenzijde van een hellend dak

Bent u bezig met enkel uw dak te renoveren of isoleren, en liefst niet aan de binnenzijde raakt, is er de mogelijkheid om uw dak te laten isoleren aan de buitenzijde. In dit geval spreken we over een sarkingdak. Het voordeel is dat u niets hoeft te verbouwen aan uw afgewerkte kamer(s) op uw zolder. Bovendien is de isolatiewaarde groter wanneer u langs de buitenzijde laat isoleren. Daar bovenop komt nog het feit dat u niet alleen isoleert tegen warmte en koude, maar ook aan geluid. Er zijn echter ook nadelen verbonden aan een dakisolatie langs de buitenzijde. Het is in de eerste plaats duurder doordat de dakbedekking dient verwijderd te worden. Er wordt dus meestal gekozen in Haacht om een dakisolatie langs de buitenzijde te laten uitvoeren wanneer u zinnens bent om van de gelegenheid gebruikt te maken om een nieuwe dakbedekking te laten uitvoeren.
platdakisolatie Haacht

Plat dak isoleren

Platte daken laten isoleren in Haacht is dan weer iets helemaal anders. We moeten hier het onderscheid maken tussen de zogenaamde koude daken en de warme daken. We leggen het verschil uit: het verschil tussen beide manieren van plaatsen van isolatie is dat bij een koud dak de isolatielaag tussen de dakbedekking en de dakconstructie ligt. Het is een manier van isoleren die niet vaak voorkomt in Haacht. Bij een warm dak ligt de isolerende laag dan weer op het dakbeschot. Eén van de redenen waarom men doorgaans kiest voor warme daken is, dat door het isolatiemateriaal de constructie van uw dak mee beschermd zal worden.

Zoldervloer isoleren

Naast een dakisolatie van uw woning in Haacht, is er ook de mogelijkheid om uw zoldervloer te isoleren. Het is namelijk zo, dat, wanneer uw zolderruimte enkel gebruikt wordt als opslagruimte voor spullen die u nergens anders kwijt kan, een zoldervloerisolatie veel goedkoper uitvalt dan een dakisolatie. Logisch ook, want de oppervlakte van uw hellend dak is immers veel groter dan de oppervlakte van uw vloer. Voor gelijk welk soort zoldervloer u heeft, bestaan er oplossingen die zowel isoleren en beloopbaar blijven mogelijk maken.
zoldervloer isoleren Haacht

Massieve of houten zoldervloer isoleren

Er zijn in Haacht twee soorten zoldervloeren. U hebt ofwel een massieve vloer of een vloer met een houten kader. Een massieve zoldervloerisolatie aanbrengen is heel eenvoudig. Deze vloeren bestaan voornamelijk uit een betonnen laag. Wanneer u speciale isolatieplaten aanbrengt op uw vloer, (verkrijgbaar bij elke speciaalzaak), is de vloer van uw zolder geïsoleerd. Akoestisch en energiezuiniger.

Bestaat uw vloer uit een houten kader, dan hebt u enkele mogelijkheden. Het is de bedoeling dat het aanbrengen van een zoldervloerisolatie bij een houten kader bestaat uit het aanbrengen van isolatiemateriaal tussen de kepers van uw zoldervloer. Er bestaan diverse mogelijkheden om dit tot een goed einde te brengen. Hieronder bespreken we enkele mogelijkheden.

Zoldervloer isolatiematerialen

Zoals gezegd, er bestaan verschillende manieren om de vloer van uw zoldering te isoleren. Als u een houten kader hebt, kan deze het eenvoudigste, en goedkoopste geïsoleerd worden met glaswol. Glaswol komt voornamelijk voor op rollen van verschillende diktes. Bovenop de glaswol komen dan isolatieplaten om uw zolder beloopbaar te houden. Hebt u nu te maken met moeilijke hoekjes en kantjes, waar de glaswol geen effect heeft, kan u ook het raamwerk laten spuiten met glaswol. Een alternatief is volspuiten met PUR of PIR. Een andere methode is door gebruik te maken van rotswol. Het verschil tussen glaswol en rotswol is dat het eerste een minerale stof is, rotswol is gemaakt van een soort gesteente.
zoldervloerisolatie

Aandachtspunten bij zoldervloerisolatie

Wat al wel eens vergeten wordt, is dat het veel voorkomt dat er een verschil is in de binnen- en buitentemperatuur. Dit heeft voor gevolg dat de waterdamp gaat condenseren met houtrot als resultaat. De oplossing hiervoor is het aanbrengen van een dampremmende laag. Deze laag is niet meer dan een PE-folie en voorkomt heel wat ellende achteraf. Woont u in een oudere woning, pakweg van voor 1975, hebt u wellicht weinig of geen isolatie. De spleten en kieren zorgen voor een natuurlijke ventilatie. Door goed te isoleren voorkomt u ook alweer dit probleem.

De gemiddelde kosten van een dakisolatie

Een dakisolatie laten uitvoeren heeft zijn prijs. Het is daarom aan te raden om een offerteaanvraag te doen en op die manier tot drie offertes vergelijken en daaruit de juiste keuze te maken. U kan op deze manier tot 40% besparen. Het is een service die bovendien gratis en vrijblijvend is. We geven in elk geval hieronder richtprijzen mee zodat u zich al een idee kan vormen van de prijzen. Betrekt u een oudere woning, dan is de kans groot dat uw dak helemaal niet geïsoleerd is. We beschrijven hieronder – naast de richtprijzen – ook wat u ongeveer kan besparen op uw jaarlijkse energiefactuur en de terugverdientijd.

Soort dakPrijs per m²Gem. kostenGem. besparing p/jTerugverdientijd
Hellend; onverwarmd; 76m² €13,- en €20,-€1.000,- tot €1.500,-€400,-3,5 jaar
Hellend; verwarmd; 76m² €50,- en €65,-€4.000,- tot €5.000,-€650,-7 jaar
Hellend; zoldervloer; 52m² €20,- en €26,-€1.000,- tot €1.350,-€475,-2,5 jaar
Plat; 50m² €50,- en €70,-€2.500,- tot €3.500,-€500,-6 jaar

Prijs per m² voor onverwarmde zolder

Eerst maken we het onderscheid tussen een dak isoleren waar de zolder wordt gebruikt als extra kamer. Het is immers zo, dat een zolder die enkel gebruikt wordt als opslagruimte doorgaans niet verwarmd zal zijn. In dat geval zal de prijs voor een dakisolatie van een hellend dak van ongeveer 75m² tussen de €13,- en €20,- per m² zijn. Een totaalprijs van ca. €1.000,- tot €1.500,-. U bespaart gemiddeld €400,- op uw jaarlijkse energiefactuur en hebt dus een terugverdientijd van 3,5 jaar.

Prijs per m² voor verwarmde zolder

Doet uw zolder wel dienst als extra slaapkamer of dergelijke, dan zullen de prijzen voor een dakisolatie m² hoger liggen. Richtprijzen voor een dak met verwarmde zolder van ca. 75m² is €50,- tot €65,-/m². Gemiddelde besparing op uw jaarlijkse energiefactuur is ca. €650,-. De terugverdientijd is iets langer: 7 jaar.

Wacht niet langer en vul vandaag het offerteformulier in!

Invullen van het offerteformulier kost slechts enkele minuten van uw tijd en is geheel gratis en vrijblijvend. Zo kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van uw dakisolatie.

Prijs om ook de zoldervloer te isoleren

We spraken al even over een zolder die dienst doet als extra kamer of een zolder die louter dient als opslagruimte. In het laatste geval is het raadzaam om ook uw zoldervloer te isoleren. We komen dan voor uw dakisolatie op een gemiddelde prijs van €20,- tot €26,- per m². Gemiddelde besparing op uw jaarfactuur zal ongeveer €475,- zijn met een terugverdientijd van 2,5 jaar.

Prijs plat dak isoleren

Tenslotte de prijzen voor het laten isoleren van een plat dak. Voor een woning van 50m² betaalt u tussen de €50,- en €70,- per m². Energiebesparing zal ca. €500,- zijn en de terugverdientijd ligt ongeveer op 6 jaar.
dakisolatiematerialen

Verschillende soorten dakisolatiematerialen

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal op de markt verkrijgbaar. De meest gebruikte zijn glaswol, de isolatieplaten en het PUR-schuim. We zetten het even op een rijtje.

Glaswol

Glaswol wordt meestal gebruikt voor het isoleren van hellende daken in Haacht. Doorgaans wordt het verkocht op rollen. Het voordeel van glaswol is dat het buiten de isolatie van temperaturen ook geluid van buitenaf isoleert. Het is gemakkelijk samen te drukken en zeker gemakkelijk mooi aan te laten sluiten aan de kepers van uw dak. Er komen bijgevolg geen spleten meer voor. Glaswol is niet te verwarren met rotswol. Deze variant is duurder.

Dakisolatieplaten

Isolatieplaten laten aanbrengen voor een dakisolatie komt ook veel voor. Door het gebruik van isolatieplaten bestrijkt u vlug grote oppervlakken. Ze zijn gemakkelijk te hanteren en te bewerken. Isolatieplaten kunnen zowel gebruikt worden voor hellende daken als platte daken. Het grote voordeel is dat ze een zeer goede isolatiewaarde hebben.

PUR

PUR-schuim is een hard schuim dat bestaat uit twee vloeibare componenten. PUR droogt vlug en op hoogstens één dag heb u een geïsoleerd dak. Geschikt voor hellende en platte daken.

Uiteraard bestaan er nog andere varianten dakisolatiemateriaal. Denk maar aan PIR, cellulose en houtwol.

Besparen met een isolatiepremie

In sommige gemeenten en steden in Haacht kan u een isolatiepremie krijgen. Informeer erachter bij uw gemeente of stad. Daarnaast bestaat er ook een zogenaamde verbeteringspremie. Voorwaarde hiervoor is wel dat u uw dak helemaal vernieuwt en tegelijk een dakisolatie laat plaatsen. Daarboven moet uw woning ten minste 25 jaar oud zijn en hangt deze premie af van uw inkomen.
Ook uw netbeheerder biedt u een isolatie premie aan.

dakisolatie premie

Premie voor dakisolatie

Let wel, dit betreft een premie voor ofwel dakisolatie ofwel zoldervloerisolatie. Niet beiden! De isolatie mag zelf aangebracht worden of geplaatst worden door een gespecialiseerd bedrijf.

De totaalrenovatiebonus

Om deze premie te krijgen, moet u minstens 3 van de hieronder opgesomde maatregelen nemen:

  • U moet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet voor 1 januari 2006, of de bouwaanvraag moet ingediend zijn voor 1 januari 2006.
  • Alleen isoleren van nieuw aangebouwde deelconstructies komen in aanmerking
  • De datum op uw eindfactuur bepaalt voor welk jaar u een premie krijgt
  • Als u reeds van een premie hebt genoten voor een deel van de isolatie, en u wil nu een ander deel (laten) isoleren, komt u in aanmerking
  • Uw netbeheerder moet uw aanvraag ontvangen uiterlijk 12 maanden na de factuurdatum
  • De Rd-waarde van uw isolatie moet minstens 4,5m²K/W halen (m²K/W is vierkante meter Kelvin per Watt)
  • Zelfs huurders kunnen een aanvraag doen
Informeer u goed welke premies u kan bekomen bij uw gemeente of stad, lees [hier] alles over de totaalrenovatiebonus!

dakisolatie prijzen Haacht

Vind een plaatser in uw streek

Prijzen verschillen! Ook in Haacht. Toch is het voordeliger om een vakman in te schakelen. Hij weet immers beter dan geen ander hoe hij op de beste manier uw dakisolatie uitvoert. Dit gaat zeker op voor een isolatie langs de buitenzijde. Het is niet zonder risico wanneer u zelf op uw dak gaat werken.

Een vakman heeft naast de kennis, ook het juiste materiaal. Een dakwerkbedrijf kan u met raad en daar bijstaan met hun expertise, ervaring én het juiste materiaal!

Wilt u weten wat een dakisolatie u gaat kosten? Vergelijk prijzen!

Het is verstandig om prijzen te vergelijken voordat u een grote investering doet. Door prijzen van meerdere firma's te vergelijken krijgt u een goed overzicht van de prijzen van wat een dakisolatie u gaat kosten in de hedendaagse markt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die prijzen vergelijken tot wel 40% goedkoper uit kunnen zijn ten opzichte van iemand die geen offertes heeft vergeleken. Wees geen dief van uw eigen portemonnee en vul het offerteformulier vandaag nog in!